5 redenen waarom Prode kiest voor WordPress

11-04-17 - - geschreven door: Barbera Koopsen
5 redenen waarom Prode kiest voor WordPress

Bij Prode werken we met WordPress. Een bewuste keuze waar we nog elke dag blij mee zijn. En velen met ons: ruim 27% van alle websites ter wereld is gemaakt in WordPress.

We ontdekten dat we op onze website niet veel vertellen over WordPress. Hoog tijd om eens toe te lichten waarom wij fan zijn van het systeem.

Bij Prode werken we met WordPress, want:

1. Alles is mogelijk met WordPress

Je hoort regelmatig dat WordPress zich niet leent voor alle soorten websites. Dat het alleen voor blogs zou zijn. Voor een leek is dat wellicht zo. Maar zodra je je in WordPress verdiept en aan de slag gaat met alle opties die het systeem biedt, dan zie je dat alles mogelijk is. Alles! Er zijn namelijk ontelbaar veel plugins. Daarmee kun je allerlei functies toevoegen zoals een webshop, een betaalsysteem, formulieren, opties voor de opmaak, foto-/portfolio galerijen etc. En is een bepaalde functie er niet, dan kunnen wij hem zelf bouwen.

2. WordPress is geschikt voor grote en voor kleine websites

De reden waarom wij destijds zijn overgestapt naar WordPress is de veelzijdigheid van het systeem. Het is geschikt om kleine sites mee te maken, maar zeker ook voor grote websites. Denk bijvoorbeeld aan www.viva.nl of www.emerce.nl. Bij Prode bieden we zzp’ers de mogelijkheid om in 1 dag hun eigen website te bouwen. Daarnaast maken we complexe websites voor grote organisaties zoals www.modderkolk.nl. Wij maken voor al onze klanten templates op maat. De standaard templates van WordPress zitten namelijk vol overbodige functionaliteiten die de website trager maken. Wij bouwen een template op vanaf nul en voegen alleen toe wat je nodig hebt. Zo blijft je site, groot of klein, lekker snel.

3. De Yoast SEO plugin ondersteunt het optimaliseren

Bij Prode zijn we erg enthousiast over de Yoast SEO plugin voor WordPress. Met deze plugin krijg je namelijk direct feedback op je teksten en de inrichting van je pagina’s. Zo zie je precies waar de verbeterpunten zitten zodat je je webpagina’s kunt optimaliseren voor zoekmachines. Voor ons was deze functionaliteit een van de redenen om te kiezen voor WordPress. Het maakt de ingewikkelde SEO-materie een stuk makkelijker toepasbaar en dat vertaalt zich meteen terug in een hogere ranking in Google.

4. Het maakt je flexibel in je keuze voor een webdesigner

Een zelfgemaakt cms is mooi en stoer, maar maakt je wel afhankelijk van de webbouwer die het gemaakt heeft. Elke aanpassing die je wilt is maatwerk en komt met een aanzienlijk prijskaartje. Een open source systeem als WordPress geeft je de vrijheid om met website en al over te stappen naar een andere webdesigner. Die kan dan gewoon overal bij en in, je hoeft geen nieuwe site te laten maken. Bijkomend voordeel van een systeem dat vrij toegankelijk is voor iedereen: je hoeft geen licentiekosten te betalen en zit niet aan contracten vast.

5. Alle vormen van online marketing zijn te integreren

Naast de Yoast SEO plugin die je helpt bij je zoekmachineoptimalisatie is er meer. Je kunt in WordPress namelijk ook heel eenvoudig bloggen, je Facebook, Twitter, LinkedIn etc integreren, Google Analytics koppelen, formulieren toevoegen waarmee mensen zich kunnen aanmelden voor je nieuwsbrieven, etc. En omdat er wereldwijd wordt geprogrammeerd aan WordPress kan je er zeker van zijn dat een nieuwe mogelijkheid razendsnel beschikbaar is via een plugin.

Wil je weten hoe we jouw bedrijf kunnen presenteren via een WordPress website? Neem dan contact op met Sander via 024 663 6149.