# 7 – Maak je teksten beter vindbaar

# 7 – Maak je teksten beter vindbaar

Wist je dat de teksten op een website één van de belangrijkste succesfactoren zijn om online vindbaar te zijn? Zonder sterke, goed geoptimaliseerde webteksten wordt jouw website lastig gevonden door Google. Simpel gezegd: als jij niet veel schrijft over jouw expertise, weet Google dat ook niet. Hoe meer je schrijft, hoe meer Google je als expert ziet en hoe beter vindbaar je wordt! Het is niet makkelijk, want iedereen doet het. Zomaar een toppositie halen in Google is geen simpele klus. Aan de andere kant: niet optimaliseren is geen optie.

Alle onderdelen van een webtekst moeten bij elkaar passen. Van de paginatitel tot de tussenkopjes, de linkjes en de meta-omschrijving. Zo zet jij je tekstproductie maximaal in om je online vindbaarheid te vergroten.

Onze opdracht voor jou:

  1. Kies een geschikte zoekterm waarop je gevonden wil worden
  2. Verwerk de zoekterm in de titel en eerste alinea
  3. Laat de zoekterm daarna meerdere malen terugkomen in de tekst
  4. Zorg ervoor dat de tekst leesbaar blijft voor je bezoekers
  5. Gebruik de zoekterm in de url van de pagina
  6. Zorg dat de bestandsnaam van de gebruikte afbeelding de zoekterm bevat
  7. Gebruik links naar pagina’s op je eigen website en naar andere websites
  8. Zorg tot slot voor een passende metaomschrijving met daarin de zoekterm

Wat jou hierbij goed kan helpen is de Yoast SEO plugin. Deze plugin controleert bovenstaande punten en geeft tips over wat mogelijk nog beter kan voor een goede vindbaarheid. De plugin is gratis te downloaden en te installeren. Daarnaast is er een betaalde premium versie waarmee je meer mogelijkheden ter beschikking hebt.

Heb je onze andere artikelen over vindbaarheid en teksten al gelezen?