#8 – Het belang van de veiligheid van je website

#8 – Het belang van de veiligheid van je website

Een van de belangrijkste onderdelen van je website is veiligheid. Daarmee straal je betrouwbaarheid uit naar je bezoekers en zorg je ervoor dat er niets geks gebeurd met je site. Controleer zelf of je website voldoet aan de veiligheidsnormen. Verzorgen wij het technisch onderhoud op je website? Dan zorgen wij dat onderstaande punten in orde zijn.

Onze opdracht voor jou:

Ga naar je website en beantwoord de onderstaande vragen met ja of nee.

  • Staat er links van je URL een slotje? Klik daarop, is je verbinding beveiligd, oftewel heeft het een ssl-certificaat?
  • Ga naar de backend van je website (als je daar toegang tot hebt). Ga naar het menu Plugins: zijn alle plugins bijgewerkt naar de nieuwste versie?
  • Blijf in de backend van je site en klik op Dashboard, bovenin zie je staan welke WordPress versie er geïnstalleerd is. Klopt het dat dit nieuwste versie 5.4 is?
  • Is jouw login naam je e-mailadres of in ieder geval iets anders dan admin? Admin kan iedereen raden en is dus niet veilig, hierdoor kan onrechtmatig inloggen al voor de helft zo makkelijk worden.
  • Is je wachtwoord moeilijk te raden?

Heb je bij een van de vragen nee moeten antwoorden? Dan is dit echt iets waar je snel actie op moet ondernemen. Zorg dat die website op https draait en zorg dat het WordPress systeem en de plugins bijgewerkt zijn tot de laatste. Voor je klant, maar vooral voor je eigen bedrijf; houd je website veilig!

Lees ook een van onze andere artikelen: