Foefjes voor gebruikerservaring

Foefjes voor gebruikerservaring

Bij Prode maken we websites met een optimale gebruikerservaring. Vaak kun je met een klein foefje al flink toevoegen aan gebruiksgemak en een prettige sfeer op je website. Dit draagt bij aan de positieve ervaringen die de gebruiker van je site ervaart als hij door je website navigeert.

Daarnaast zijn het voor ons leuke elementen om uit te denken en te programmeren. Ook op onze eigen Prode.nl website zijn dat soort foefjes terug te vinden. Een aantal leuke interactieve elementen die wij daarvoor hebben geprogrammeerd zijn:

Het zoekicoontje

Rechts bovenin, onder de menubalk staat een zoekicoontje. Als je met je muis over het vergrootglas gaat, schuift het invoerveld uit. We hebben het zo geprogrammeerd dat je even de tijd hebt om in het veld te klikken voordat het weer verdwijnt.

Geanimeerde balk

Als je met je muis over een menu item gaat, of over een link in de tekst, dan verschijnt er een roze streep onder. Dat heet een geanimeerde balk. Zo’n balk helpt je snel te zien dat je met je muis op iets staat dat geschikt is voor doorklikken. Heb je gekozen voor een bepaalde pagina, dan kun je in het menu zien waar je bent: de geanimeerde balk blijft dan staan.

Laadafbeelding

Bij elk blogbericht kun je zien wie het bericht heeft geschreven. Als je op de naam klikt, kom je op een pagina waar alle berichten door die persoon geschreven zichtbaar zijn. Het duurt een paar tellen voordat alle artikelen met foto’s zijn ingeladen. Tijdens de laadtijd zie je een afbeelding: de laadafbeelding. Deze afbeelding is gemaakt in de huisstijlkleuren van Prode. Super cool, toch?

Filtersysteem

Binnen ons portfolio en ook op de pagina met vragen en antwoorden kun je filteren. Bij het programmeren van dit systeem hebben we ervoor gezorgd dat je op de pagina blijft als de berichten worden gefilterd. Extra mooi vinden wij de Nieuws & Blog pagina, daar zie je de items razendsnel verschijnen zodra je op een categorie klikt.

Ik ben wel benieuwd naar welke foefjes jij mooi vindt op de Prode website. Laat je het me weten via emma@prode.nl?