Geen SSL-certificaat? Google waarschuwt!

Geen SSL-certificaat? Google waarschuwt!

Bezoekers van je website of webshop gaan er meestal vanuit dat de site beveiligd is. Dat ze geen risico lopen wanneer ze iets kopen in de webshop. Dat hun inloggegevens beschermd zijn tegen hackers. En dat de website vrij van virussen is. Om deze veiligheid te waarborgen, raden we je aan om je site te voorzien van een SSL-certificaat. Doe je dat niet? Sinds 1 januari 2017 waarschuwen webbrowsers, zoals Firefox en Google Chrome, bezoekers van je site met een melding: ‘niet veilig’.

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding van gegevens tussen de server van de website en een webbrowser. SSL staat letterlijk voor ‘Secure Sockets Layer’. Kortgezegd komt het er op neer dat je een SSL-certificaat nodig hebt om de veiligheid van je site te waarborgen. Vertrouwelijke gegevens die via een website worden gedeeld, zoals login- of betalingsgegevens, kunnen dankzij een SSL-certificaat niet worden onderschept. Een site die beveiligd is met een SSL-certificaat herken je aan de URL. Deze begint met ‘https://’ en vooraan de URL zie je een slotje.

SSL-certificaat verbetert ranking in Google

Je begrijpt dat je website of webshop met een SSL-certificaat meer vertrouwen uitstraalt. Bezoekers weten dat ze met een gerust hart wachtwoorden kunnen invoeren, een aankoop kunnen doen of op een andere manier gegevens op je site kunnen achterlaten. Maar dat niet alleen. Google hecht steeds meer waarde aan veilige websites. En dus aan een SSL-certificaat. Websites met een certificaat eindigen daarom hoger in de zoekresultaten van Google.

Een SSL-certificaat installeren?

Dat hebben we zo voor je gedaan. Je kunt kiezen uit twee varianten:

  • Een standaard SSL-certificaat
    Dit is het meest voorkomende certificaat en de goedkoopste optie. Je kunt er één website of webshop, oftewel één domein, mee versleutelen. Na installatie komt er een slotje in je URL-balk te staan en weet iedereen dat je website beveiligd is. Wij hebben dit certificaat zelf ook voor www.prode.nl.
  • Een SSL-certificaat met uitgebreide bedrijfsvalidatie (EV)
    Dit is een uitgebreidere versie van het standaard certificaat. Voordat je dit certificaat kunt laten installeren, moet je eerst je bedrijfsgegevens ter controle voorleggen. Vaak worden je KvK-gegevens gecontroleerd. Na validatie krijg je het certificaat. Met deze variant straalt je site nóg meer vertrouwen uit. Je herkent sites met dit certificaat aan het slotje en de groene bedrijfsnaam voor de URL. Bol.com heeft dit certificaat bijvoorbeeld.

Heeft u een website met onderhoudsabonnement bij Prode? Dan doen we het automatische en zijn er geen verdere kosten aan verbonden.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, neem dan contact op!