Ik ga weer studeren!

23-08-16 - - geschreven door: Lana
Ik ga weer studeren!

Maandag 15 augustus is mijn laatste volle werkweek bij Prode ingegaan. Na een jaar te hebben gewerkt, heb ik er voor gekozen om terug naar school te gaan en de opleiding HBO-ICT te gaan volgen. Vandaag kijk ik nog even terug op mijn laatste 3 jaar bij Prode.

In 2013 mocht ik een halfjaar bij Prode stage gaan lopen. Toen pas 18 jaar oud en heel verlegen. Toch voelde ik me snel thuis in het kleine en gezellige team van Prode. Mijn taak als stagiaire was het onderhouden van websites (en de afwas natuurlijk 😉 ), toen dat goed ging kon ik met Barbera’s hulp langzaamaan websites gaan bouwen. Ik vond het zo interessant dat ik waarschijnlijk in dat half jaar meer heb geleerd dan in de 2,5 jaar van de opleiding die ik er al op had zitten. Na mijn stageperiode mocht ik nog even blijven hangen en heb ik 1 dag in de week bij Prode gewerkt.

Inmiddels is het 3 jaar later en ben ik er nog steeds! Ondertussen heb ik 4 maanden in Engeland stage gelopen, mijn diploma Interactief Mediavormgever behaald en werk ik alweer een jaar fulltime als Front-End Web Developer bij Prode. Mijn plan om te gaan doorstuderen had ik even uitgesteld.

Wat werken bij Prode voor mij zo leuk heeft gemaakt is dat het nooit hetzelfde was. Ik heb mogen werken aan leuke projecten en met interessante klanten mogen samenwerken. Binnen het bedrijf is er de laatste 2 a 3 jaar veel veranderd. We zijn ons bijvoorbeeld volledig gaan richten op WordPress websites en WooCommerce webwinkels, wat veel mogelijkheden met zich meebracht. Ik ben 3 jaar geleden begonnen in een team van 5 collega’s en per september zitten we hier met 9 collega’s! Een leuk hoogtepunt is dan ook de verhuizing naar het nieuwe kantoor op de Teersmortelweg in Wijchen.

Ik heb er zeker geen spijt van dat ik in het laatste jaar heb gewerkt en niet ben gaan studeren. Hoewel ik erachter ben gekomen dat ik nog zo veel wil weten over het vak, heb ik juist het laatste jaar veel geleerd wat ik niet op school had kunnen leren. Mijn interesse in websites en andere systemen is alleen maar toegenomen, waardoor ik met zekerheid kan zeggen dat de opleiding ICT iets voor mij is.

Volgende week start ik met school, maar ik zal nog niet helemaal weg zijn. Ik zal nog zeker 1 dag in de week bij Prode blijven werken!

Terug naar het overzicht