#7 – Landingspagina optimaliseren? De 4 valkuilen.

29-06-20 - - geschreven door: admin
#7 – Landingspagina optimaliseren? De 4 valkuilen.

In een eerder artikel hebben we je tips gegeven om de perfecte landingspagina te maken. Nu is het zo dat er ook enkele valkuilen zijn als je een landingspagina maakt. Vandaag gaan we deze valkuilen met je delen. Zo kan jij zorgen dat je deze niet maakt en je landingspagina verder kan optimaliseren zodat hij efficiënter wordt.

Bereik je wel de goede doelgroep?

Voordat je aanpassingen gaat doen is het goed om te kijken naar je online campagnes en advertenties. Want target je wel de juiste doelgroep? Bij een webshop is het bijvoorbeeld slim om woorden als kopen en bestellen aan de zoekwoorden van je advertenties toe te voegen. Dan haal je de klanten naar je website die al een koop-intentie hebben.

Onze opdracht voor jou:

Hieronder de 4 valkuilen bij een landingspagina. Je weet wat je te doen staat: beantwoord de vragen met ja of nee.

 1. Lange laadtijd: laden de (product)pagina’s van je website snel genoeg, dus binnen 2 seconden?
 2. Rommelige vormgeving:
  • Staat er één duidelijke call to action op de pagina? Deze mag je natuurlijk boven en onderaan de pagina plaatsen, zolang het maar dezelfde button is.
  • Oogt de pagina clean en overzichtelijk? Zorg voor niet te veel blokken met informatie en te veel navigatiemogelijkheden.
 3. Slechte paginatitel:
  • Vertelt de titel wat de bezoeker op de pagina kan vinden?
  • Is de titel verleidelijk? Maakt het de bezoeker nieuwsgierig?
  • Zorgt de titel dat hij angst wegneemt bij de bezoeker?
 4. Niet relevante afbeeldingen:
  • Staan er een of meerdere relevante afbeeldingen op de pagina om je tekst te ondersteunen?
  • Laat de afbeelding zien wat de bezoeker wil of juist niet wil (angst) waar jij hem bij helpt als hij tot conversie over gaat.

Heb je vragen waar je ja op hebt kunnen antwoorden? Perfect, dan ben jij niet in die valkuil getrapt! Geef aandacht aan de punten waar je nee op geantwoord hebt. Zorg dat je die landingspagina perfect maakt en de valkuilen dicht. Veel van deze dingen kan je zelf doen, maar mocht je er niet uitkomen dan helpen we je graag.

Bekijk ook eens hoe je zorgt voor goede afbeeldingen op je website.