Nadebel.nl in Gelderlander!

10-04-15 - - geschreven door: Sander Koopsen
Nadebel.nl in Gelderlander!
WIJCHEN – Barbera Koopsen lanceerde onlangs de website nadebel.nl. Een online platform met naschoolse activiteiten voor kinderen in Wijchen. “Ik heb zelf kinderen die in Wijchen naar school gaan. Vaak zijn er naschoolse activiteiten die verenigingen via scholen communiceren naar de ouders”, vertelt Koopsen. “Maar daardoor ontstaat er ook veel onduidelijkheid: wie organiseert precies wat? En als er wat mis gaat, wordt de school er op aangekeken. Ten onrechte, want die zijn alleen maar een doorgeefluik.”

Activiteiten gebundeld
Om een beter inzicht en overzicht te verkrijgen, ontwierp Koopsen een website voor de basisschool van haar kinderen, de Viersprong. “Daarop staan alle naschoolse activiteiten voor leerlingen van die school gebundeld,” aldus Koopsen.

Ambities
Maar haar ambities reiken verder dan dat. “Er zijn natuurlijk veel meer basisscholen in Wijchen. We willen voor de hele gemeente een digitaal overzicht van naschoolse activiteiten in kaart brengen. Dat kan van alles zijn: voetbal, dansen, tennis.”

Meewerken
Daarvoor zijn wel nog samenwerkingspartners nodig, stelt Koopsen: “Het vergt immers veel organisatie en kennis. Ik hoop dat een stichting als Kans en Kleur of de gemeente Wijchen ook interesse hebben om mee te werken aan dit project.”

Lees het artikel hier: http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/op-website-zien-wat-er-te-doen-is-na-school-in-wijchen-1.4844688