Vrouwen programmeren beter dan mannen

02-05-17 - - geschreven door: Emma van der Linden
Vrouwen programmeren beter dan mannen

Wie bij Prode naar binnen stapt, ziet meteen dat wij geen doorsnee bureau voor webdesign zijn. Ten eerste omdat de überhippe kantoorstyling ontbreekt. Bij ons geen relaxlounge, inspiratie cubes en pingpongtafels op een kantoor vol flexplekken. Nee, ook bij de inrichting van onze werkplekken doen we niet aan poespas. Normale bureaus dus. En iedereen z’n eigen vaste werkplek.

Het tweede dat opvalt, is het personeel dat aan die bureaus zit. Vooral vrouwen! Prode telt 7 vrouwen en 2 mannen. Kijk je specifieker dan zie je 5 vrouwelijke programmeurs en 1 mannelijke programmeur. En dat is bijzonder in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. Want 89% van de webdesigners is man!

Vorig jaar verscheen er een onderzoekje waaruit bleek dat vrouwen beter en nauwkeuriger programmeren dan mannen. Uiteraard kun je daar van alles van vinden en het er totaal niet of juist hartstochtelijk mee eens zijn. Maar als we kijken naar de reviews en feedback van onze klanten, dan zit er wat ons betreft veel waarheid in het onderzoek. Dagelijks schrijven ‘onze meiden’ code voor snelle en degelijke websites vol slimme oplossingen. Op die prestatie zijn we natuurlijk hartstikke trots! Daarnaast is het met een kantoor vol vrouwen gewoon leuk om vierkant achter zo’n onderzoek te gaan staan.

En onze mannelijke programmeur? Die staat zijn mannetje wel tussen al die vrouwen 😉

Terug naar het overzicht