Waar kan ik het beste hosten?

05-07-17 - - geschreven door: admin
Waar kan ik het beste hosten?

De plek waar je je website host is cruciaal. Hosting bepaalt de snelheid van je website en het succes van optimalisatie-acties, zoals geoptimaliseerde teksten. Maar waar moet je op letten als het gaat om hosting? We geven je een paar tips die van belang zijn bij het kiezen van een webhost:

1. Hosting bepaalt voor een groot deel de snelheid van je website

Wanneer webhosting niet goed voor elkaar is, kan het zijn dat je website traag laadt. Hierdoor is je website minder gebruikersvriendelijk.

2. Zorg dat je persoonlijk contact legt met je host

Wanneer je online een hostingpartner kiest, heb je voornamelijk mailcontact met deze host. Dat contact loopt niet altijd even makkelijk, een mail laat soms lang op zich wachten. Wij merken dat veel klanten het fijn vinden om persoonlijk contact met ons op te nemen. Daarom zijn we altijd telefonisch bereikbaar voor iedere vraag.

3. Check de betrouwbaarheid van je hostprovider

Hoe weet je of een hostingprovider zo betrouwbaar is als hij zich voordoet? Persoonlijk contact is ook hierop het antwoord. Ontmoet de persoon of het bedrijf waar jij je website laat hosten en bepaal zelf of jij diegene betrouwbaar vindt.

4. Let op functionaliteit van de server

Hosting ziet er overal hetzelfde uit: je website staat bij iedere provider op een server. De mogelijkheden van iedere hostingprovider zijn echter anders. Hosten kun je dan ook vergelijken met het kopen van een huis. Het stuk land waar jij je huis op plaatst bepaalt hoe stevig je huis staat en in hoeverre jij je huis kan uitbreiden. Soms wil je je huis groter maken of verstevigen, maar het land moet dat wel aan kunnen. Zo werkt het ook bij hosting. Als jij je website moet updaten, houd je er geen rekening mee dat de hosting kan protesteren. Toch maken we dit vaak mee als we met een website werken die ergens anders wordt gehost. Bijvoorbeeld omdat verschillende functionaliteiten niet werken op de server.

5. Goedkoop is duurkoop

Providers kunnen prachtige aanbiedingen doen, waarbij je voor weinig geld je website kan laten hosten. Laat je echter niet bedriegen. Vaak krijg je er een trage website en slechte service voor terug. Aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dit vaak ook.

6. E-mails versturen? Daarvoor is een goede host nodig

Heb je contact met je klanten via e-mail? Dan is het fijn dat de mail goed werkt. Ook hiervoor is hosting bepalend. Kan de hosting omgaan met jouw mailverkeer? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de mail.

Heb je hulp nodig bij de hosting van je website? Of wil je je website laten hosten bij ons? Neem dan vrijblijvend contact op.