Wat houdt technisch onderhoud in?

Wat houdt technisch onderhoud in?

Veel van onze klanten nemen een abonnement op ons technisch onderhoud om hun website in topconditie te houden. Maar wat houdt technisch onderhoud in? 

Zorgeloos beheer 

Het belangrijkste is dat je bij het afsluiten van een technisch onderhoudsabonnement geen omkijken hebt naar de technische kant van een website. WordPress, het content management systeem waarmee wij onze websites bouwen, is continu in ontwikkeling. Regelmatig brengt WordPress updates uit, waarmee websites sneller, veiliger en veelzijdiger worden. De plugins, waarmee we de mogelijkheden van WordPress uitbreiden, hebben vaker updates nodig. Denk daarbij aan plugins voor een verhoogde veiligheid, maar ook aan bijvoorbeeld de Yoast SEO-plugin, waardoor je profiteert van een betere vindbaarheid in Google. Neem je technisch onderhoud bij ons af, dan zorgen wij dat jouw website up-to-date is. Daarmee zorgen we voor een optimale veiligheid en de hoogste functionaliteit.  

Veiligheid voorop 

Als ondernemer wil je dat jouw website altijd bereikbaar is. Een website is al lang niet meer alleen je visitekaartje. Het is een uithangbord naar mogelijke klanten, een verkoopkanaal en een communicatiemiddel dat je actief inzet om contacten te leggen en te onderhouden. Je wilt een veilige omgeving bieden, waar geen misbruik gemaakt kan worden van de verstrekte gegevens en waar klanten zorgeloos aankopen kunnen doen. Door regelmatig updates uit te voeren zorg je voor die veiligheid. Het WordPress cms en de verschillende plugins brengen regelmatig updates uit, waarbij mogelijke veiligheidslekken worden gedicht. Natuurlijk zorgen we ook voor een veiligheidscertificaat voor je website, voor een veilige verbinding. Dat SSL-certificaat kun je herkennen aan de https:// voor je URL en het groene slotje. Zo garandeer jij een veilige ervaring voor je klanten. 

Vinger aan de pols 

Tijdens deze updates gaat er wel eens iets mis. Soms werken bepaalde functies niet meer zoals ze horen of zorgen ze voor een storing in de website. Dat gebeurt bijvoorbeeld als een plugin bepaalde functies gebruikt van WordPress, die niet meer ondersteund worden. Of roept een plugin na een update bepaalde bronnen aan die ook door een andere plugin worden gebruikt. Onze experts kunnen een dergelijke storing snel verhelpen, of de uitgevoerde update ongedaan maken om het probleem verder te onderzoeken. Daarmee garanderen we dat jouw website minimale hinder ondervindt van een dergelijk technisch conflict.

Uptime monitor

Uptime monitor houdt voor ons in de gaten of alle websites online zijn op onze servers. Zodra een website offline gaat, krijgen wij hier een melding van en kunnen wij hier gelijk op handelen. Zo voorkomen wij samen dat websites voor een lange tijd offline zijn zonder dat we dat weten. Bij websites die onder het technisch onderhoud bij Prode vallen, is het vaak een klein euvel, wat snel verholpen is. Websites zonder onderhoud in beheer bij Prode, kunnen grotere problemen hebben. Dit vraagt om diepgaandere analyse, meer tijd en zal of moet wellicht op een later moment ingepland worden. Ook weer een belangrijke reden dus om aan technisch onderhoud te denken als je een website hebt!

Dagelijkse back-ups 

Een ander aspect van ons onderhoudscontract is het maken van een dagelijkse back-up. Mocht er onverhoopt iets misgaan met de website, kunnen jij erop vertrouwen dat we een recente versie beschikbaar hebben. Daarop kunnen we altijd terugvallen, ook als er bijvoorbeeld door een menselijke fout iets misgaat met de blogs, landingspagina’s of mediabestanden.  

Onze experts nemen die terugkerende onderhoudsklusjes van je over, zodat jij je kunt richten op je organisatie. Meer weten? Neem contact op met Sander!