Internet Explorer? Nee, bedankt!

29-08-19 - - geschreven door: Sander Koopsen
Internet Explorer? Nee, bedankt!

Voor een prettige surfervaring wil je dat de bezoekers van jouw website op elk apparaat eenvoudig kunnen navigeren en een goede weergave hebben. Of klanten je website nou openen op een pc of laptop of dat zij jouw website raadplegen op hun mobiel, mag geen verschil maken. Toch?

Responsive

Onze developers doen er dan ook alles aan om je website ‘responsive’ te maken. Dit betekent dat de weergave van je site mee verandert met de schermgrootte. Probeer het maar eens uit door je schermweergave te verkleinen. Dan zul je zien dat sommige delen van de tekst verplaatst worden, evenals afbeeldingen. Zo blijft je website altijd goed leesbaar en kan de bezoeker nog steeds makkelijk navigeren.

Internet Explorer als webbrowser

Soms lijkt er iets vreemds aan de hand. Dan krijgen we te horen dat een website niet mooi wordt weergegeven, terwijl de weergave op onze apparaten prima is. Maar de klant ziet iets anders. Uit nader onderzoek blijkt dan dat de klant nog Internet Explorer gebruikt om over het net te surfen. “Oh!”, zeggen wij dan, “Ja, dat verklaart een hele boel!”.

Wat is er aan de hand?

Internet Explorer is een webbrowser (geen zoekmachine!) die zo’n 20 jaar geleden door Microsoft is ontwikkeld. Een webbrowser is in staat om webpagina’s op een voor ons leesbare manier weer te geven. Jarenlang was Internet Explorer de meest gebruikte webbrowser, alleen al omdat Microsoft die als standaard webbrowser installeerde.

Vrijheid

Er zijn intussen veel andere webbrowsers ontwikkeld zoals Google Chrome en Mozilla Firefox. Tegenwoordig zijn gebruikers vrij om te kiezen welke webbrowser zij willen gebruiken. De huidige webbrowsers bieden een groot aantal functionaliteiten waarmee ze de bezoekers van je website een nóg betere ervaring geven.

Functionaliteiten webbrowsers

Zo onthoudt jouw browser bijvoorbeeld welke webpagina’s je al eens eerder hebt bezocht en wat jouw inloggegevens zijn. Ook kun je instellen wat je standaard zoekmachine is en welke pagina’s je als favoriet wilt aanmerken.

Voorkeur voor Google Chrome

Onze developers geven er de voorkeur aan om op basis van Google Chrome websites te ontwikkelen. Google Chrome kan namelijk eenvoudig worden uitgebreid met functionaliteiten via extensies voor ontwikkelingstools. Hierin loopt Google Chrome voor op andere webbrowsers. Bovendien is de technologie van Google Chrome toekomstbestendig. Dit in tegenstelling tot Internet Explorer.

Microsoft roept zelf op om Internet Explorer niet meer te gebruiken

De technologie van Internet Explorer bleek niet geschikt om deze uit te breiden met hedendaagse extensies. Om die reden is zelfs Microsoft overgestapt naar een andere internetbrowser. Zij ondersteunen Internet Explorer niet meer en roepen mensen op om geen gebruik meer te maken van Internet Explorer. Terwijl de meeste consumenten inmiddels zijn overgestapt naar Google Chrome of andere browsers, maken nog steeds veel bedrijven gebruik van Internet Explorer. Hoogstwaarschijnlijk omdat hun oude webapplicaties hierop gebaseerd zijn.

Toekomst

Om in de toekomst de uitbreiding van functionaliteit te waarborgen, kiezen wij voor Google Chrome. Maar ook omdat de veiligheid van deze webbrowser goed is geregeld. Bovendien worden pagina’s snel geladen met Chrome en is deze browser te gebruiken op zowel Windows, Mac en Linux computers.

Overstappen

Het zal je nu duidelijk zijn dat Internet Explorer geen veilige noch krachtige webbrowser is. Wil je weten hoe jij kunt overstappen naar Google Chrome? Stuur ons dan een bericht. We helpen je graag verder. Bellen kan ook! Ons nummer is 024 – 6636149.