Goed webdesign is meer dan een flitsend ontwerp

1

Stap 1. Gesprek

In een persoonlijk gesprek wordt de briefing gevormd. Verwacht veel vragen maar ook onverwachte eye openers. We willen weten waarom je een nieuwe website wenst en wie je bezoekers zijn. Wat komen zij op je website doen en waar moet de nadruk op liggen? Belangrijke vragen voordat we kunnen beginnen. Het resultaat van dit gesprek is een heldere briefing en, niet onbelangrijk, onze offerte.

2

Stap 2. Planning en voorbereiding

Na goedkeuring van de offerte maakt Barbera een planning voor de werkzaamheden. Wie gaat wat doen en wanneer. Dit doen we ook in overleg. Want hoe graag we je ook alles uit handen willen nemen, zonder beelden, logo´s en andere content kunnen we niet beginnen.

3

Stap 3. Ontwerp

Spannend, de website gaat langzamerhand vorm krijgen. Allereerst ontvang je van Barbera een basisontwerp van de nieuwe website. Dit geeft een beeld van hoe de website eruit zal komen te zien.

4

Stap 4. Functionele bouw

Om de website echt vorm te geven gaan we aan de slag met de functionaliteiten en het bouwen van de pagina´s. Het menu wordt samengesteld, beelden en teksten worden geplaatst, functionaliteiten worden ingericht en getest en waar nodig worden formulieren en doorlinks gemaakt.

5

Stap 5. Correctiefase

Een leuke fase, want je krijgt de link toegestuurd van je website. In deze fase vragen we je zorgvuldig alle teksten, beelden en functies te testen en te bekijken. Schrik niet als je toch nog wat aanpassingen hebt: dat is heel normaal. Wij stoppen pas als je helemaal tevreden bent.

6

Stap 6. Afronding

Nu begint de technische afronding en zorgen we er voor dat de website optimaal vindbaar zal zijn. Dit betekent dat de juiste zoekwoorden aan de pagina toegekend worden. SEO staat voor Search Engine Optimization en is één van de belangrijkste onderdelen van de website.

7

Stap 7. Live!

Nu is het tijd om je URL in te toetsen en trots achterover te leunen. Je nieuwe website is af! Althans: voor nu. Zorg er voor dat je website actueel blijft en dat je de bezoeker op de hoogte houdt van je activiteiten, alleen dan werkt de website optimaal.

Prode-Werkwijze-Weken

Wat staat mij te wachten?

Een nieuwe website is niet zomaar iets. Het kost tijd, energie en geld. Vandaar dat we alleen maar websites maken waar je trots op mag zijn. Voor Prode is iedere website weer een nieuwe uitdaging maar het proces blijft hetzelfde. Van het eerste gesprek tot het feestelijke moment dat je website live is willen we dat je weet wat er gebeurt. Dit is onze werkwijze, en die werkt.

×