Alles moet kloppen

Bij Prode bouwen en optimaliseren we websites volgens de holistische SEO-filosofie. Een filosofie die wij delen met onze partner Yoast. De basisgedachte is: alles aan een website moet kloppen.

Wat is SEO

Wie zich bezig gaat houden met een nieuwe website zal al snel te maken krijgen met de term ‘SEO’, wat staat voor Search Engine Optimization.  Zoekmachine optimalisatie betekent dat je een website zo snel en goed mogelijk vindbaar maakt in Google voor je doelgroep. Als je klant jouw bedrijfsnaam intypt is de kans redelijk groot dat hij je op de eerste pagina van Google wel tegenkomt. Maar kent een potentiële klant jouw bedrijf nog niet, dan is het belangrijk dat ze bij het intypen van de zoektermen toch bij jou terecht komen via Google. Dat is best een uitdaging want via Google kan de hele wereld je concurrent zijn. Prode helpt je ervoor te zorgen dat je website optimaal vindbaar is en adviseert je hoe je dit zelf verder kan uitrollen in de toekomst.

Vergeet SEO-trucjes

Wanneer je 5 verschillende SEO-specialisten vraagt hoe je een website het beste kan optimaliseren dan krijg je 5 verschillende antwoorden. Er is namelijk geen specifiek trucje dat altijd en voor elke website werkt. Daarvoor verandert Google zijn algoritmes te vaak, wel 100 keer per jaar. Google kijkt voortdurend naar wat er op dat moment speelt en past zich telkens aan.

Een SEO-trucje dat gisteren nog werkte, werkt morgen misschien niet meer. Altijd hoog ranken in Google vraagt om een goeddoordachte strategie op alle facetten van je online aanwezigheid. Het zit hem niet alleen in de hoeveelheid trefwoorden die je gebruikt en hoe vaak je content op je site plaatst. Het heeft ook te maken met de techniek, de gebruikerservaring (UX) en de veiligheid van je site. Wanneer je deze zaken goed voor elkaar hebt, is je website ‘als vanzelf’ superaantrekkelijk voor je klanten én voor Google.

×