Een sterk online merk
Een sterk online merk

Technische optimalisatie

Na het bouwen en vullen van een website start de technische optimalisatie. Google kijkt namelijk naar de code van je website. Bij Prode houden we ons aan een lange lijst met regels zodat de technische kant van de site is afgestemd op Google. De juiste code, op de juiste manier ingevoerd en op de juiste plek. Wist je dat wij websites die online gaan checken op minstens 120 punten?

Veiligheid en snelheid

Veiligheid en snelheid van je website zijn onderdeel van technische optimalisatie, maar omdat het zulke belangrijke elementen zijn worden deze apart behandeld. Want een site die niet veilig en snel is, is gewoon niet goed genoeg.

Veiligheid van je website

Gebruik geen algemene gebruikersnaam en kies een sterk wachtwoord voor het CMS van je website. Dat klinkt als een open deur, maar het is echt belangrijk. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat concurrenten inbreken op je website en schade aanrichten. Bij Prode maakt veiligheid deel uit van ons onderhoudscontract zodat we de total cost of ownership van je website kunnen waarborgen. Je website kan dan jarenlang mee als het om de techniek gaat. Verder installeren we bijvoorbeeld belangrijke plugins om de website veilig te houden.

Ook kunnen we op verzoek een SSL-certificaat installeren op een domeinnaam voor een goede SSL-versleuteling. Dit draagt bij aan het vertrouwen: bezoekers kunnen zien dat de gegevens die ze op de site achterlaten niet onderschept kunnen worden.

Snelheid van je website

Een bezoeker op je website heeft in enkele seconden besloten wat hij of zij gaat doen. Doorlezen of wegklikken. Een website die dus eerst 3 seconden moet laden betekent meteen dus dat je dure seconden verliest.

De snelheid van je site wordt bepaald door verschillende elementen, zoals bijvoorbeeld:

  • Waar is je site gehost?
  • Hoe groot zijn de afbeeldingen?
  • Hoe ‘zwaar’ zijn de scripts en functionaliteiten?

Met de juiste instellingen wordt je website een stuk sneller. Bij de sites die wij bouwen zorgen we ervoor dat ook de snelheid van de elementen en afbeeldingen die je later zelf toevoegt wordt geoptimaliseerd. Daarnaast zijn onze servers geoptimaliseerd voor WordPress. In combinatie met bepaalde plugins voor WordPress die we installeren, krijg je een supersnelle website.

×