Gebruikerservaring versus design

Gebruikerservaring versus design

Als webbouwer krijgen we de meest uiteenlopende verzoeken wanneer we aan de slag gaan met het bouwen van een nieuwe website. Veel gesprekken gaan over de vormgeving en stijl van een website. Logisch: over smaak valt niet te twisten. Hoewel vormgeving belangrijk is voor een website, gaat het in eerste plaats om de gebruikerservaring. De user experience is het belangrijkste aan een website!

Mooi en functioneel

Dat neemt niet weg dat een website niet mooi mag zijn. Het oog wil ook wat. De snelste website toont eenvoudige tekst op een blanco achtergrond. Maar zeg nu zelf: hoelang zou jij op zo’n website blijven? Natuurlijk wil je dat jouw logo prominent in beeld is en dat de kleuren van de website passen bij de uitstraling van jouw bedrijf. Hoewel het soms verleidelijk is om bezoekers te overweldigen met een flitsende site met filmpjes, animaties en slimme systemen, is dat zeker niet verstandig. Zo’n website is namelijk traag, log en rommelig. Het zit de gebruikservaring in de weg! Als een bezoeker op je website komt en hij ziet alleen jouw logo met een hip slogan als animatie in beeld… weet hij dan waar jij voor staat en wat jij te bieden hebt?

Klanten behoud je met helderheid

Potentiële klanten bezoeken je website met een doel. Ze hebben een probleem waar ze graag een oplossing voor willen, ze zoeken informatie of heel specifiek naar een product of dienst. Natuurlijk wil je die bezoeker warm onthalen in een mooie omgeving. Bezoekers haken snel af op een onbetrouwbaar uiterlijk of een chaotische website. Je wil dat die bezoeker ziet waar hij moet zijn of wat hij moet doen. Als een bezoeker overweldigd wordt door toeters en bellen of je website niet snapt, klikt hij meteen weg. Zorg dus dat je website voldoet aan de volgende punten:

  • Technisch snel;
  • Overzichtelijk en helder;
  • Concreet laat zien wat je aanbiedt;
  • Laat zien wie je bent en waar je voor staat;
  • Eenvoudig in gebruik;
  • Betrouwbaar uiterlijk.

Wij bouwen websites voor jouw klanten

Wil je goed presteren met jouw website? Dan is het belangrijk dat je de website voor jouw klanten bouwt. Ja, een website is een visitekaartje van jouw onderneming, maar je moet je altijd afvragen wat bezoekers willen zien of weten. Ook voor ons als webbouwers is dat belangrijk. Veel webdesigners willen laten zien wat ze kunnen. Ze halen alles uit de kast met animaties, menu’s en bewegende beelden. Voor sommige websites werkt dat ook erg goed… maar meestal is een snelle, overzichtelijke en professioneel ogende website precies waar je voor wilt gaan. Wij kijken naar jouw onderneming: wat is je boodschap, welke producten of diensten bied je aan en wat is je huisstijl? Daarnaast kijken we ook naar je klanten en opdrachtgevers: wat is je doelgroep, wat zoeken ze en op welke manier kun je ze het best benaderen? Door al deze elementen met elkaar te combineren komen we tot een fraaie, snelle lopende website waar klanten vinden wat ze zoeken.

Een website ontwerpen is dus een heel persoonlijk proces. We gaan met jou in gesprek over jouw wensen, jouw onderneming en jouw doelgroep. Zodoende kunnen we een ontwerp maken dat perfect aansluit op jouw organisatie en waarbij je klanten op hun wenken worden bediend.