Groene hosting

Groene hosting

Bij Prode bouwen we fraaie websites, die vervolgens op servers van Prode gehost worden. Dat kost weliswaar veel stroom, maar deze stroom wordt voor de servers/datacenters van Prode duurzaam opgewekt. Zo proberen we ook ons steentje te dragen door hierbij dus gebruik te maken van groene hosting. Daarmee krijgen alle websites die wij hosten een groen label van The Green Web Foundation.

CO2-uitstoot van dataservers

Het zal je misschien verbazen, maar datacenters zijn verantwoordelijk voor een enorme CO₂-uitstoot: ze zijn in totaal goed voor ruim 3% van de wereldwijde CO₂-uitstoot. Dat is ongeveer evenveel als de uitstoot van alle vliegtuigen samen! En dat is alleen nog maar de opslag van alle gegevens. Het energieverbruik van de computers, tablets en smartphones van de eindgebruikers moet daar nog bij worden opgeteld. 

Webhosting op groene stroom

Er is heel wat winst te behalen op het energieverbruik van datacenters. Groene datacenters, zoals de onze, doen er alles aan om hun energieverbruik te reduceren en compenseren. Bovenal gebruiken ze groene stroom in plaats van de grijze stroom. Zo bouwen we samen aan een groenere wereld. Bouw je met ons mee?

Wil je hier meer over weten? Kijk op www.thegreenwebfoundation.org