Prode bloeit!

Prode bloeit!

Het jaar is alweer bijna om en wij kijken terug op weer een mooi, turbulent maar toch stabiel jaar. Een jaar waar we onze processen en werkzaamheden weer verder geoptimaliseerd hebben. Maar ook een jaar waar we over het algemeen de werkdruk weer beter onder controle hebben gekregen. Soms zou je denken dat het niet verder te optimaliseren is. Maar er is altijd wat te verbeteren en zeker altijd wat te leren. Al is het maar op online gebied.

Ons doel was verder te investeren in een andere (nieuwe) manier van werken, waarbij besluitvorming decentraal is, waarbij we onze talenten verder ontwikkelen en iedereen breder ingezet kan worden bij elk project. Niet meer neigen naar Top Down werken maar het team verder versterken en samen besluiten en verantwoordelijkheden te nemen.

Onze grootste verandering dit jaar is de manier waarop we sites bouwen. Waarbij we eerst traditioneel werkten waarbij iedereen zo z’n functie had en achter elkaar aan werkte, hebben we nu onze werkzaamheden zo ingericht dat we tegelijk samen kunnen werken en dat we elkaars taken “gemakkelijk” over kunnen nemen. Niet alleen wordt zo de werkdruk beter verdeeld, maar ook het werkplezier. Want hoe leuk is het als je dingen kan doen die eerst alleen voor de webdevelopers waren weggelegd.

Dit had uiteraard wel heel wat voeten in aarde. We hebben flink door ontwikkeld in onze basis installatie van WordPress. Functies en mogelijkheden ingebouwd die iedereen meer mogelijkheden biedt om bepaalde functionaliteiten in te richten. Dit kwam heel mooi samen met de continue ontwikkeling van WordPress zelf, waarbij ook de focus ligt op het “vereenvoudigen” van mogelijkheden voor degene die de website bouwt / beheert.

Ook hebben we nieuwe collega’s mogen verwelkomen en zijn we nieuwe samenwerkingen aangegaan. Die ruimte ontstaat als je je meer focust op waar je goed in bent en prettig bij voelt. Voor aanvullende zaken zoek je dan de samenwerking met andere partijen die goed bij je passen. Het doel is al een tijdje niet meer groei, maar wij noemen het bloei. Beter worden in plaats van groter worden. Bloei je met ons mee?