Waarom een website voor jouw vacatures?

Waarom een website voor jouw vacatures?

Een eigen website voor vacatures binnen je bedrijf? Voor de ene onderneming is dat relevanter dan voor de andere. Zoek je regelmatig personeel? Dan kan het bijzonder praktisch en prettig zijn om een eigen website te hebben waar je jouw vacatures op kunt plaatsen.

Employer branding

Doordat je een professionele en aantrekkelijke website te hebt die volledig gericht is op het “werken bij”, kun je als organisatie een positieve indruk achterlaten bij potentiële kandidaten. Het geeft je de ruimte je bedrijf vanuit een andere hoek te promoten. Hiervoor is andere informatie van belang dan bij je “klant” website. Al deze informatie is eigenlijk niet samen te vatten in 1 pagina op je “normale” website. Door jouw employer brand goed te promoten, geeft het kandidaten meer reden om direct te solliciteren (of zelfs om bij je te blijven!). Zo laat je kandidaten op voorhand al kennismaken met je bedrijf en jullie bedrijfscultuur. Dat is alvast een eenzijdige kennismaking. En het mooie is, dat dat ook weer kan leiden tot meer sollicitaties en een grotere pool aan gekwalificeerde kandidaten.

Makkelijk vacatures plaatsen

Een aparte website voor vacatures biedt daarnaast ook de mogelijkheid om specifiek te zoeken en te filteren op functie en locatie indien dat van toepassing is (eigenlijk is elke filter mogelijk!). Kandidaten kunnen hierdoor gericht zoeken naar vacatures die aansluiten bij hun wensen en eisen. Dit maakt het proces van solliciteren en het vinden van een geschikte baan veel efficiënter voor zowel de werkgever als de kandidaat. Hoewel het soms best lastig is goed vindbaar te worden op vacatures wil je je waarschijnlijk vooral ook richten op de lokaal lokale markt. Een aparte website voor jouw vacatures kan goed bijdragen aan die lokale vindbaarheid aangezien jouw website hier specifiek de aandacht aan besteed! Bovendien is het mogelijk om vanuit jouw website directe verbindingen te leggen met de grote vacaturebanken en bijvoorbeeld social media. Een vacature plaatsen en delen was nog nooit zo eenvoudig!

Wanneer open je een eigen vacaturewebsite?

Hoewel het altijd mogelijk is om een aantal vacatures te plaatsen op je bedrijfswebsite, kan het bij bepaalde ondernemingen of bedrijven zeker interessant zijn om een aparte website te ontwikkelen voor vacatures. Het neemt je heel wat werk uit handen en kan een mooi visitekaartje vormen voor jouw onderneming. Je kunt je bedrijf goed voorstellen en meer laten zien over de verschillende posities, zonder telkens weer alles te moeten bedenken.

Is een vacaturewebsite iets voor jou? Neem dan snel contact op, dan spreken we de mogelijkheden en kansen door!