Yoast SEO heeft een nieuwe instellingen dashboard

Yoast SEO heeft een nieuwe instellingen dashboard

Met de update naar Yoast SEO 20.0 heeft het instellingen dashboard een totaal nieuw uiterlijk gekregen. Er is een logische structuur gemaakt voor alle instellingen. We willen je graag helpen om je weg te vinden in deze nieuwe versie van de Yoast SEO plugin. Er is een onderverdeling gemaakt in 4 hoofdmenu items: General, Content types, Categorie & tags en Advanced.

General

Site features

Onder General (algemeen) vindt je de site features die je zelf aan of uit kunt schakelen. Bijvoorbeeld de SEO analysis en de readability analysis, functies zoals de tekstlink teller of opties voor het delen op social media zoals Open Graph data.

Sitenaam, slogan, logo en social media

Bij Site basics doe je de basisinstellingen voor je website, zoals het invoeren van je sitenaam of slogan.

Om je website nog beter te presenteren, stel je bij Site representation nog meer bedrijfsgegevens in, zoals het logo, facebook

Content types

Hier kun je aangeven hoe de pagina’s of posts in de zoekresultaten horen te verschijnen. Dus de standaard instellingen voor de SEO titel. Ook kun je hier instellen hoe de social media posts eruit moeten komen te zien. Bij het onderdeel Schema kun je aangeven hoe zoekmachines de pagina of post moet bekijken, bijvoorbeeld als een gewone webpagina, een nieuws artikel of een blog post.

Categories & tags

Net als voor de pagina’s en posts kun je voor de catgorieen, patronen en tags invoeren hoe die in de zoekresultaten dienen te verschijnen. Door variabelen toe te voegen kun je een standaard SEO titel aan je categorieën of tags toevoegen. Je kunt aangeven hoe de categorie pagina eruit komt te zien als deze op social media gedeeld wordt. Op deze plek kun je ook instellen of je de categorienaam in de URL wilt hebben of niet.

Advanced

Bij dit onderdeel vindt je de instellingen voor hoe je breadcrumbs getoond moeten worden. Daarnaast kun je hier aangeven of en hoe archieven en speciale pagina’s eruit dienen te zien in Google of op Social media. Bij speciale pagina’s kun je instellen wat de titel in je browser is van de interne zoekresultatenpagina of de 404 pagina. Als je graag van elke afbeelding een attachment URL naar het media bestand wil, kun je dit bij Media pages instellen.

PS: Het optimaliseren via de Yoast SEO plugin kun je gewoon op de vertrouwde plek bij je pagina of post vinden. De bovenstaande wijzigingen gaan alleen over de instellingen van de plugin.