AVG – 9 maanden later

28-02-19 - - geschreven door: admin
AVG – 9 maanden later

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is inmiddels al een tijdje in werking. Heb jij al een privacyverklaring op je website? Wij willen je nogmaals wijzen op het belang van een privacyverklaring op je site en het afsluiten van een verwerkersovereenkomst met Prode.

Hoe controleer ik of mijn website AVG-proof is:

  • Er is een privacyverklaring met correcte inhoud op mijn website aanwezig.
  • Bij contactformulieren staat een aanvinkvakje voor akkoord voor het bewaren van de ingevulde gegevens.
  • Ik heb contactformulieren op mijn site staan, dus heb ik een verwerkersovereenkomst met Prode afgesloten.

Niet bij alle 3 een vinkje kunnen zetten? Lees dan snel verder waar je nog voor moet zorgen om te voldoen aan de AVG.

Privacyverklaring

Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de correcte inhoud van je privacyverklaring maar wij  hebben wel een voorbeeld van een privacyverklaring voor je beschikbaar. Deze kun je opvragen via avg@prode.nl. Wanneer je een privacyverklaring hebt opgesteld kun je deze naar avg@prode.nl mailen. Wij plaatsen deze dan op je website. Wil je de privacyverklaring laten controleren op juistheid? Neem dan contact op met een jurist. Het betreft een juridisch document waar wij bij Prode niet de deskundigheid voor in huis hebben.

Opslaan persoonsgegevens contactformulier

Wat voor je website misschien nog ontbreekt, is het plaatsen van een aanvinkvakje bij het contactformulier. Hiermee geeft de bezoeker toestemming  voor het bewaren van de ingevulde gegevens èn  gaat de bezoeker akkoord met de privacyverklaring. Heb je geen contactformulier? Dan is een aanvinkvakje niet nodig. Een privacy verklaring is echter altijd verstandig om die op je site te vermelden! Heb je wel een contactformulier op je site maar nog geen aanvinkvakje? Neem dan contact met ons op via avg@prode.nl, dan plaatsen wij die voor je op je website.

Verwerkersovereenkomst

Als (potentiële) klanten een contactformulier op je website invullen, worden hun persoonsgegevens  opgeslagen in het systeem van de website. Deze gegevens worden mogelijk door andere partijen dan jou beheerd. In dat geval stelt de AVG dat het verplicht is om met deze derde partij een verwerkersovereenkomst op te stellen. Ook wij als Prode zijn dikwijls beheerder van allerlei data, simpelweg omdat wij websites hosten. Heb jij nog geen verwerkersovereenkomst met ons ondertekend? En beheren wij wel jouw website? Sluit dan zo snel mogelijk een verwerkersovereenkomst met ons af. Als service naar jou hebben wij een voorbeeld van een verwerkersovereenkomst laten opstellen. Die kun je bij ons opvragen via avg@prode.nl. Vul hem in en stuur hem ondertekend naar ons terug zodat ook jij voldoet aan de AVG voorwaarden.

Heb je nog vragen over de privacyverklaring of verwerkersovereenkomst? Neem dan contact met ons op: avg@prode.nl  of  024 663 6149.   Of stuur ons je privacyverklaring en  ondertekende verwerkersovereenkomst.  We horen graag van je!

Terug naar het overzicht