Groene websites: een betere wereld begint bij jezelf

Groene websites: een betere wereld begint bij jezelf

We willen allemaal een groenere toekomst en doen ons best om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Dat is niet altijd even makkelijk, soms moet je gewoon mee. Toch zitten die groene veranderingen hem in kleine dingen. Als we kijken naar ons werkveld, kunnen we zorgen voor groene websites. Met een paar eenvoudige aanpassingen zorgen we namelijk voor een lager en groener energieverbruik.

Onze groene websites

Groene hosting is een belangrijke eerste stap. Voor al onze websites maken we gebruik van groene hosting. Al onze servers worden voorzien van groene stroom. We doen er ook alles aan om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. 

Donker design is niet altijd mogelijk of wenselijk, maar het scheelt veel energie als een beeldscherm grijs of zwart moet tonen in plaats van witte of lichtgekleurde pixels. Het is rustiger om te lezen en de accu van smartphones en tablets gaat veel langer mee als je donkere websites bezoekt of in de Donkere Modus werkt van je computer of browser.

Cleane websites vragen minder tijd om te laden en minder inspanningen van onze servers. Grote, zware afbeeldingen en filmpjes kosten veel energie om te laden. Wij gebruiken in onze ontwerpen strakke vormen, icoontjes in plaats van afbeeldingen en duidelijke ontwerpen, zodat bezoekers snel hun weg vinden op jouw website.

Groene fonts helpen ook mee aan groene websites. Compacte lettertypes of zelfs systeemlettertypes verlagen de laadtijd van een website en zorgen voor een minimale belasting van servers – en slaan deze soms zelfs compleet over.

Snelle websites zijn niet alleen goed voor je resultaten in Google en prettig voor je bezoeker, maar zijn ook efficiënt om te laden, waardoor ze minder energie verbruiken. Onze websites zijn dan ook zo efficiënt mogelijk gebouwd, waardoor de laadtijden zo kort mogelijk zijn.

Je website verduurzamen betekent niet alleen een kleinere voetafdruk, maar ook een snellere laadtijd. Dat is prettig voor je bezoekers én gunstig voor je positie in Google. Wil je weten hoe jouw website ervoor staat en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.