Wat verwacht jij van een webbouwer?

Wat verwacht jij van een webbouwer?

Een website klinkt zakelijk en technisch – toch is het een heel persoonlijk verlengstuk van je bedrijf. Een website laat niet alleen zien wat je verkoopt of aanbiedt, het laat ook zien wie je bent en waar je voor staat. Als je een nieuwe website laat maken, is het goed om een paar dingen op een rij te zetten: wat wil je wel, en wat wil je niet? Wat verwacht jij van een webbouwer? Moet die simpelweg de missie klaren en jouw plan uitwerken, of verwacht je dat een webbouwer een stapje verder gaat?

Goede samenwerking

Natuurlijk moet je een ‘klik’ hebben met de webbouwer. Het is belangrijk dat de webbouwer snapt wie jij bent en wat jouw bedrijf uniek maakt. Wij gaan regelmatig met je rond de tafel zitten en stellen niet alleen vragen over de website, maar ook over jouw bedrijf, je visie, je klanten, je diensten en je producten. We vragen wie je wil bereiken en wat klanten over je moeten weten. Hoe help jij jouw klanten met hun problemen? Ook de werkwijze van een webbouwer moet bij je passen: sommige webbouwers laten zich daarentegen vooral leiden door het ‘creatieve proces’ en hebben niet echt een plan. Het bouwproces verloopt dan chaotisch en rommelig. Die onrust zal je veel energie kosten! Een stappenplan zorgt voor duidelijkheid en rust. Je weet waar je aan toe bent en wanneer er tijd van je gevraagd wordt.

Beloftes nakomen

Belooft jouw webbouwer een goede begeleiding en een resultaat dat tot in de puntjes perfect is? Dan moet hij dat wel nakomen! Vaak worden er beloftes gedaan voor sprankelende teksten, inspirerende afbeeldingen en krappe deadlines, die niet worden waargemaakt. Het is zonde als je nog tijd en energie moet steken in het herschrijven van een wankele webtekst of het opnieuw inrichten van je webshop, omdat de verkeerde afbeeldingen zijn gebruikt! Wij zorgen voor heldere afspraken waar we ons ook aan houden. Die afspraken gaan overigens twee kanten op. Soms vragen wij ook iets aan jou, om iets aan te leveren of te controleren of alles naar wens is. Een goede samenwerking houdt ook in dat jij die beloftes nakomt – en wij ons aan onze deadlines kunnen houden.

Technisch perfect

Natuurlijk moet een website gericht zijn op de communicatie naar je klant. Je website moet er ook aantrekkelijk uitzien. De stijl en uitstraling moet passen bij jouw bedrijf. De vormgeving mag volgens ons de functionaliteit nooit in de weg zitten. Als klanten moeten zoeken naar je contactgegevens, slaat het de plank al mis. Om het nog wat complexer te maken, moet de website technisch tot in de puntjes zijn uitgevoerd. Een trage website jaagt bezoekers weg, een website met fouten eveneens. Wij bouwen iedere website op maat, zodat er geen onnodige code in verwerkt zit. Met ons onderhoudsabonnement zorgen we voor goed technisch onderhoud, veiligheid en regelmatige back-ups. Zo blijft jouw website in topconditie!

Google

Ook zoekmachines willen weten waar jouw website over gaat. Dat draait voor een deel om de teksten op je website, maar er is meer dan dat. We zorgen dat technisch alles goed is ingesteld op een goede vindbaarheid en kunnen je teksten en afbeeldingen optimaliseren voor een grotere vindbaarheid in Google. We maken een Google Mijn Bedrijf-pagina aan en koppelen je website aan Google Analytics en Search Console, zodat je de website kunt finetunen en optimaliseren.