Werkplek thuis en op kantoor: fijne, flexibele werksituatie

Werkplek thuis en op kantoor: fijne, flexibele werksituatie

Ruim twintig jaar geleden heb ik me toegelegd op webdesign en geniet nog altijd van deze dynamische omgeving. Maar het is niet alleen ons werkveld dat continu in ontwikkeling is. Ook op de werkvloer merken we veranderingen.  

Flexibel personeel 

De manier van werken is flexibeler, creatiever en ook veeleisender. Zo zien we graag dat ons team niet alleen expert is in hun eigen segment, maar ook vooruit kan met werkzaamheden die hun collega’s uitvoeren. Zo is ons team flexibel en kunnen we snel inspelen op de behoeftes van onze klanten. Een prettige bijkomstigheid is dat iedereen weet hoe de workflow van de ander is, zodat iedereen kan meedenken over de perfecte workflow en van elkaar kan leren. Geen dag is hetzelfde! 

Werkgeluk 

Een ander belangrijk aspect in ons moderne leven is werkgeluk. Zingeving in je werk wordt steeds belangrijker. Naast het opleveren van mooie projecten is het ook belangrijk dat iedereen zich prettig voelt binnen onze organisatie. Door het afwisselende takenpakket is er genoeg afwisseling en leermomenten, maar dat is niet altijd genoeg.  

Thuiswerken geeft rust 

De nieuwe generatie, zoals de millennials en generatie X is steeds meer gewend aan veel flexibiliteit op de werkvloer: thuiswerken en werken op kantoor lopen naadloos in elkaar over. Daar maken we bij Prode ook steeds meer gebruik van. De stress van grote projecten en de druk van onze dynamische omgeving kost veel energie. Je neemt onbewust je werk mee naar huis na werktijd, maar de druk van je thuissituatie neem je ook mee naar je werk. We werken met veel moeders op kantoor – en het klinkt cliché, maar het blijft lastig om de balans tussen gezin en werk te vinden. 

Door de mogelijkheid te geven om thuis te werken, nemen we de wrijving tussen de thuissituatie en de werkplek voor een groot deel weg. Natuurlijk is werken op kantoor een uitgelezen plek om contactmomenten met elkaar te hebben en snel te kunnen schakelen, maar in sommige gevallen is het prettig om thuis te kunnen werken. Om je beter te kunnen concentreren, maar ook voor de gemoedsrust op het thuisfront. Al onze processen en systemen zijn steeds meer ingericht om die flexibiliteit te bieden. 

Ruimte voor de nieuwe generatie 

Natuurlijk heeft ieder van onze werknemers een eigen unieke toolkit aan kennis en ervaring. Ieder van hen heeft een eigen visie op de ideale workflow en manieren van werken. Een frisse wind is altijd welkom! We horen deze ideeën als team aan en kijken of deze een plekje kunnen krijgen in onze organisatie. Op die manier blijven niet alleen onze medewerkers zich ontwikkelen, maar ontwikkelt ook onze organisatie.