Waarom hosten bij Prode?

Waarom hosten bij Prode?

Wanneer je een website hebt, heb je ook webhosting nodig. Maar wat is hosting nu precies? Om te zorgen dat mensen je website op het internet kunnen gebruiken, heeft je website een plekje op een server nodig. Dat plekje op een server dien je te hosten.

Eigen servers

Bij Prode maken we gebruik van eigen servers. Op die servers staan alleen maar websites van Prode. Onze servers krijgen regelmatig updates voor een goede beveiliging en betere prestaties. Hierdoor houden we de kans op hacks klein en heeft je website een snelle laadtijd. Daarnaast zijn onze servers geoptimaliseerd voor WordPress systemen. Nog een mooi voordeel aan het hosten bij Prode: onze hosting is groen. Dus je draagt daardoor ook een steentje bij aan een groenere wereld.

Hosting, domein en onderhoud

Het is prettig om zowel je domein als hosting bij één partij te hebben, dan heb je er geen omkijken naar en kunnen wij bij problemen altijd snel schakelen. Bij Prode verzorgen we ook technisch onderhoud om de website technisch up to date te houden. De website wordt dan ook gemonitord. Mocht de website offline zijn, dan krijgen we een seintje. Het is praktisch als de hosting dan ook bij Prode loopt, zodat er geen vertraging op zit als er problemen zijn. Daarnaast kunnen kleine wijzigingen eenvoudig via onderhoud@prode.nl doorgegeven worden en pakken we die snel voor jou op. Ook hiervoor is het regelmatig praktisch als de hosting via Prode loopt.

Voordelen

Het laten hosten van je website bij Prode heeft dus meerdere voordelen. De eigen servers en de groene hosting zorgen voor veiligheid, snelheid en duurzaamheid. Wanneer er problemen aan je website zijn, hoef je maar één partij contact op te nemen. Doordat wij alles in beheer hebben, kunnen we (betere) prestatie garanties geven en worden de problemen sneller opgelost dan wanneer het verspreid bij partijen staat.